Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att kväva orden (eller bli kvävd av ord)


Jag är rädd för att det en dag kommer att bli väldigt väldigt tyst. I mig, runt mig, runt alla oss. Tystnaden kommer att lägga sig som ett lock över alla människor, över samhällen och framför allt över våra ord. Det kommer vara dagen då orden inte längre sägs, inte längre hörs, men överallt tänks. Vi kommer framleva i tystnad, i rädsla för oväsendet.

Här finns inget mer att hämta,
här finns bara ett jag i trasor




Fri vers av Herr Ångest
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-08-20 12:04



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Jäkla bra rubrik! Du har inte nån liten affär där du säljer rubriker?
2010-09-03

  Annie b'larsson VIP
Jag tänker mycket på hur man kan kväva orden. De man har inom sig och som vill ut. Det känns som att inte få luft...och hur man kan bli kvävd av ord - det känns lika dant.

Om du skriver om samhället ur en mardrömslik framtidsvisions perspektiv; så är det verkligen ett otäckt scenario. Tystnaden och rädslan du talar om....jag tänker mig att alla gick omkring och hade sina tankar om sakernas förskräckande tillstånd - men ingen vågade säga något, kanske av rädsla för att bli fängslad och avrättad - och fick någon slags amnesti av de som styrde och bestämde, ifall de skvallrade riktigt ordentligt på de som var "olydiga".

I det "lilla" livet, tror jag det pågår hela tiden mellan människor. Det är verkligen grymt hemskt. Så ut med orden!!
2010-08-26

  Annie b'larsson VIP
Jag gillar rubriken...den får mig att begrunda - och det är alltid bra. Texten får jag nog läsa några gånger till. Förstår inte riktigt.
Men det behöver inte vara negativt.
2010-08-22

  Baystream
Mmm, känns mer som ett faktum än ngt som kan inträffa...

... men är vi inte redan då? I alla fall på jävligt god väg. Säger vi vad vi tycker? Står vi upp för oss själva och andra? Säger vi ifrån?

Jag vet fan inte...
2010-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest