Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utspelar sig i min ateljé. Tolka detta den som kan… (Vissa är ännu högst påtagliga i alla fall…)


Eponymdröm

Ligger på en säng eller schäslong.
Håller en stor, tjock bok i min hand – en ordbok.
Vet att den är DIN!
Jag ska slå upp och söka rätt på betydelsen av ordet;

EPONYM

Bläddrar och letar men ingenstans hittar jag ordet.
Känner din närvaro runt mig men du vägrar att hjälpa mig.
Vet att du vill att jag ska klara den här uppgiften själv.

Ber och bönar men du förblir tyst.
Lägger huvudet i boken och suckar.
Känner då din doft bland arken.
En dust av rakvatten kittlar min näsa.
Blir glad och ledsen om vartannat.

Konstigt att jag trots allt får använda din ordbok i mitt sökande…





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Carola Jeryd
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-21 18:34



Bookmark and Share


    Jan Cederlöf
Snyggt! Jag tror jag vet vem som avses.
Snygg bild oxå! Kram!
2010-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för