Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mitt språk har förändrats på sista tiden. Jag talade ett språk med dig som ingen annan förstår och de orden längtar efter att få komma ut igen. Kommer de nånsin få göra det?


Låt inte vårt språk utrotas, jag behöver det så.



Jag försöker tala
Men allt blir fel
Meningarna blir för korta
Ord som skulle vara snälla
Blir arga
Och oftast
Vägrar orden komma alls
Vokaler korsar
Konsonanter
Jag sluddrar
Är mest irriterad
Och ingen förstår mig
Har nog inte gjort på länge

Men Du
Du kunde mitt språk
Mina tonfall
Vinklingarna
Du förstod när bokstäverna var
Bedjande och Ömma
Bestämda och Klara
Du förstod mig
när jag inte ens sa
ett ord
Lyssna därför nu
Var du än är
Mina ord ber dig
Kom tillbaka
Låt dem bli lyssnade till
Som du brukade lyssna
De har ingenstans att ta vägen längre
Vi behöver ett hem.




Fri vers av Fenomena
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-26 00:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena