Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till max


Jag älskar dig inte längre




Funderarciggen känns inte så bra som den brukar
det känns tommare än det brukar
kanske för att jag äntligen
efter alla månader och vakna ångestnätter
har fattat ett beslut och kommit på vad jag verkligen vill
för första gången
för absolut första gången kan jag säga det
jag älskar inte dig längre
jag skulle till och med kunna säga det in i dina ögon
och gå därifrån och aldrig se tillbaka

visst, jag kanske inte kan dricka vodka i mitt
tyska fönster längre
men jag kan fortfarande supa bort mina problem
och ibland ha tid för lite nyktra bakistankar
om dig och existensen
och minnas att allt inte var så bra
som det bara var
i mitt huvud

jag har förstört min kropp och min själ i anorexia nervosa
jag känner inte av nikotinet längre men är
ändå så beroende av det

precis som jag har en svaghet för att gråta
bort mitt smink och tänka på dig
när min säng är stor och kall och ensam
på ett sätt som den aldrig var förr
för oavsett årstid och klockslag var du alltid så varm

jag kallade dig min personliga vulkan
och vad jag var vet jag inte
men med tanke på mitt temprament och brist
på tålamod skulle en tornado inte vara fel faktiskt

jag är glad att jag slängde alla dina kläder
och tillhörigheter så att jag slipper sukta
efter din lukt och sova i dina stora t-shirts igen
och bara krypa in hos dig och lukta dig i håret
och andas i takt till ditt hjärta och glömma bort
världen runt om

för första gången i hela mitt liv
kan jag i alla fall säga att jag blivit så smart
att jag inser att du skadar mig mer än tjära och
salpeter och nikotin och alkohol
du är min största olycka och du har satt så djupa ärr i mig

jag har legat vaken många nätter
i månader
och bara undrat varför du lämnade mig
hur vi kunde komma fram till samma beslut
när du var på andra sidan jorden och jag var i Sverige
hur det kunde komma sig att jag tänkte på dig varje
alkoholkväll i Tyskland trots att jag träffade en pojke
där och blev allvarligt kär
jag åkte iväg några mil och du din jävel följde efter

men nu
nu du
kan jag för första gången säga
utan att gråta och utan att tveka
jag älskar dig inte längre
du skulle aldrig få mig tillbaka
inte ens om du bönade och bad
inte ens om du faktiskt ville ha mig igen
inte ens om du älskade mig skulle jag
offra mig så igen


det är väl första steget för att börja på nästa steg




Fri vers av Citrusblomma
Läst 336 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-30 22:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma