Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om det som berört mig i mötet med "konstnären"


Om konstnärs själen

Jag tror du älskar barnet
som spränger upp alla gränser,
de du tycker begränsar,
stannar av blod flödet..
Den kosmosiska energin
i alla livs banor

I din kreativa längtan
Upptäckar lust
tycks du vilja leva
faschination

verklighet leks fram
i nuet i dig själv
- din största gåva

allt är en skattkista

road visslar du och gnolar
dras vidare
bort fram här nu och överallt

Att få ett namn i säkerhet
på näthinnan av polerade pidestaler
flyr du från

din trygghet verkar
i livets föränderlighet:
"vinden som smeker dig till sömns"
och får dig att vakna
på nytt, på nytt, på nytt..


----
barnen leker tafatt
i dansen den älskar
vill aldrig sluta titta efter, höra, göra leva

nya platser

var dom än finns

om än lika nära som ens eget andetag




Fri vers av Sophia Ivarsson
Läst 308 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-31 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sophia Ivarsson
Sophia Ivarsson