Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SLITEN

Åldern tar ut sin rätt
ringrostig kanske
                               murken
man blir om inte
                              purken
och i vanmakt
sparkar på
                              burken
Samma rörelse
år efter år
              gör nacken sliten
                        diskebiten
kototorna likt
dragspelsbälg
              värka hela skiten
i smärtans storhet
                         man é liten
Ledbruten och stel
i konstig ställning
                              står där
försöker räta ut
                   är arg och tvär
som en kissnödig panter
                  så står man här

 Åldern tar ut sin rätt
ringrostig kanske
                               murken
man blir om inte    
                          purken
och i vanmakt
sparkar på 
                             burken


Samma rörelse
år efter år  
            gör nacken sliten 
                       diskebiten
kototorna likt
dragspelsbälg 
             värka hela skiten
i smärtans storhet
                         man é liten

Ledbruten och stel
i konstig ställning 
                             står där
försöker räta ut
                   är arg och tvär
som en kissnödig panter  
                så står man här




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 220 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-01 11:14



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Det finns en botten av allvar här trots att texten är skriven på humor-vis. Läser och ler men förstår att situationen är allt annat än lätt. Bra rim i en bra text!
2010-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar