Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musslan

Han har ett skimrande blåsvart skal
inuti finns den vackraste pärla
som någonsin skådats
Något säger mig att få människor
får tillåtelse att se den

Jag får hela tiden ingivelsen
att smeka skalet
följa dess livslinjer med fingrarna
vända hans värld upp och ner
men jag gör det inte
Inte på det sätt jag skulle vilja

Han är försjunken i tystnad
och bortvänd från mig
det gör mig osäker
vågar jag vända upp och ner
på hans värld?

När resultatet kan bli
att jag vänder upp och ner
på min egen.




Fri vers av Bevingad
Läst 254 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-09-01 15:43



Bookmark and Share


  Hannah Norman
Fantastisk! jag blir alldeles kall. Dina dikter får mig verkligen att stanna upp och tänka efter en stund.
2010-09-25

  PPQ
jag gillar din stil, den är inte överdriven, du spelar inte heller märkvärdig utan kör ett språk som alla kan fatta, ändå är det inte flamsigt
2010-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad