Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om effekter att bli utsatt för övergrepp som barn.


Det var inte mig ni pratade om

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå minns jag
precis hur det kändes
att vara annorlunda på insidan
utan att det syns på utsidan

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå minns jag
hur jag var med
men aldrig tog plats
Hur det kändes att
vara duktig i skolan
men inte ihåg kommen

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå minns jag
tvivlet om någon verkligen
tyckte om mig
Och övertygelsen om
min egen skuld
och avgrunden

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå minns jag
hur jag separerade
kropp och själ
hur jag fortfarande
ibland gör det
Då för att överleva
Nu för att förstå

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå minns jag
känslan av att inte
bli förstådd
Rädslan för andra barn
och otryggheten för det nya

Det är inte mig
ni pratar om
Det är inte mitt liv

Ändå sitter jag här
nu 2014
och spänner mig
koncentrerad på
att inte förlora kontrollen
Precis som du

Ni pratade inte
om mig
Det var inte mitt liv

Ändå sitter jag här
och känner mig tom
och jag är osäker på
om jag har läkt
eller igen trängt bort
effekterna av att ha
blivit utsatt för övergrepp




Fri vers (Fri form) av Bevingad
Läst 328 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-03-26 18:55



Bookmark and Share


  Tillbringaren VIP
Blir imponerad över hur du byggt upp dikten, med de återkommande meningarna. Gillar också direktheten, inga omskrivningar och ändå blir det en fin och känslosam läsning.
2014-03-30

  Marita Ohlquist VIP
Blir riktigt illa berörd.
2014-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad