Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
plastblomma är inte mindre fin än riktiga blommor bara mer hållbar.


Om alla blommor jag har plockat

Jag har plockat många blommor i mitt liv

En del var tulpaner
Vackra som knoppar
men vissnade fort efter blomning

Andra var tistlar
Taggiga och svåra att komma nära
men vackra på avstånd

Några var maskrosor
Okejfina
men finast efter blomning

Jag har plockat en bukett
med olika blomster
som fått livnära sig på mig

Jag har vårdat några med omsorg
andra har jag glömt
bakom en gardin
glömt eller gömt
minnet spelar mig spratt
Andra har jag fått att vissna
och några har fått mig att förtvina

Jag har plockat en bukett
men letar inte efter nya

Min man är som en plastblomma
där stjälken aldrig viker sig
och blombladen inte släpper med vinden
Vacker året runt

Med omsorg dammar jag av hans blad
kysser dom lätt
påminner mig om att plastblommor
är underskattade




Fri vers av Bevingad
Läst 395 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-06 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad