Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv kan så lätt förgås

De var i väntans tider
en lycka grodde där inne
de närde den med fantasin
En flicka skulle bli storasyster

En dag som alla andra
är det alldeles stilla
ett ultraljud
och de konstaterar
att barnet inte lever

Det pickande hjärtat
har stillat
sparkarna som igår
var verkliga
är idag blott en dröm
en längtan, en saknad
och en sorg

De föder barnet
håller det i sin famn
känner alla känslor
och tänker alla tankar
om den tiden de
trodde skulle komma

Barnet får ett namn
det är deras son
som inte fick möta
dagens ljus

En mamma vars kropp
lärt känna ett barn
En pappa som sörjer
barnet i hans famn
En storasyster som fattas
ett syskon

En begravning med nära
Ett ljus i en sorg
svår att bära
ett hopp ändå nära
om en framtid




Fri vers (Fri form) av Bevingad
Läst 348 gånger
Publicerad 2014-03-18 21:16



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Svidande sorg. Övermäktigt att bära. Fint förmedla i sin rakhet, där ändå ljuset skymtar fram.
2014-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Bevingad
Bevingad