Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TROSVISSHET

När tron övergår
till en djup
visshet
blir det till
vishet
En fast övertygelse
tillförsikt
som inte kan rubbas
Det är inte mitt jobb
att övertyga
Det beror på
vem
man sätter sin
tilltro till
Jag är viss om
att inga människor
eller andemakter
ingen demon eller fån
i himlarymd
på jord
i avgrunds djup
ej heller med viljans kraft
kan jag ta mig ur
Guds kärlekshand
trots mitt namn.

När tron övergår
till en djup
visshet
blir det till
vishet

En fast övertygelse
tillförsikt
som inte kan rubbas

Det är inte mitt jobb
att övertyga
Det beror på
vem
man sätter sin
tilltro till

Jag är viss om
att inga människor
eller andemakter
ingen demon eller fån
i himlarymd
på jord
i avgrunds djup
ej heller med viljans kraft
kan jag ta mig ur
Guds kärlekshand
trots mitt namn.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-02 12:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag sår, en annan vattnar, Gud ger växten.
2010-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar