Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att framföras med Gubben Noa i tankarna. Han visste inte till vilket liv han räddat människor och djur.


i vårt Sverige

1.
I vårt Sverige
i vårt Sverige
mördar man begrepp

solidariteten har
blivit bannlyst av en karl
som har hjässan
som har hjässan
blankpolerat kal.

2.
Männskor fixar
livet dåligt
utan empati

den som har beky-ymmer
sådant livet ry-ymmer
får nu skylla
får nu skylla
allting på sig själv.

3.
Armbågsvassa
skattnedsatta
jublar i vårt land

"Tack ni goda féer
ni som fyllt muséer
med de gamla
hemska orden
från rättvisesång!"

4.
Annat skall det
bli i landet
hädanefter ju!

Allt som luktar småfolksliv
allt som andas jämlikhet
gömmer vi i graven
som vi grävt
för tanken fri.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-03 15:08



Bookmark and Share


  Christine Sabel
Rebellen i mig vaknar och jag vägrar att finna mig i att Sverige är ojämlikt!!! Utbildning! Upplysning! Lika löner!
2010-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP