Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick i uppgift i skolan och gå ut och sätta oss och skriva om alla intryck vi fick. Vi skulle se, dofta känna och lyssna och skriva ner det.


En Park i Stockholm


En sval blåsig vårdag sitter jag i en park i Stockholm. Det är närmare bestämt tisdag och solen har precis gått i moln. Plötsligt blev det lite kyligt, men det doftar friskt. Jag sitter kvar en stund och ser mig om kring. Jag lyssnar, doftar, tittar och känner…

Först hör jag ett svagt brummande ljud från en el-rullstol som kommer åkande förbi mig. Bakom knastrar det i gruset av någons fotsteg. Folk går fram och tillbaka överallt med påsar eller väskor i händerna. Någon pratar i sin mobiltelefon, medan andra skjuter en barnvagn framför sig eller är ute och går med sin hund. Det är små hundar och stora hundar som ivrigt lufsar före sina ägare. En hund stannar en stund och uträttar sina behov. Folk trampar fram på sina cyklar, vissa har bråttom, andra tar det ganska lugnt.

Längre bort ser jag en lekpark, barn leker, klättrar och skriker. Gneket från ivriga gungor hörs svagt och det är sandlådor överallt. Bänkar, papperskorgar, soptunnor, en massa nakna träd och dystra lyktstolpar sprider ut sig lite här och var. Precis intill mig där jag sitter finns en liten damm som blänker svagt. Några änder vilar sig mellan några stenar. Fåglar kvittrar glada vårsånger, gräset börjar bli grönt och det är knoppar i träden.

Långt borta hör jag ljudet av bilar. En polisbil eller är det en ambulans, kanske
en brandbil tutar hysteriskt. En buss smyger sakta förbi en ensam busskur och en stinkande sopbil blåser förbi med en väldig fart.

Runt omkring ser jag hus, många hus i alla former och färger, med fönster, dörrar och balkonger. Även bilar i färgglada nyanser står parkerade på sina ställen. En tyst trappa sträcker sig ner mellan en grå, trist mur och ett stenhårt berg. Någon står längre bort och sågar. En parkskötare lyser starkt med sina oranga kläder.

Tänk vad mycket det är som hela tiden händer runt omkring en, det är så mycket att jag inte ens hinner med att fånga upp allt, men detta är lite vad
som hände under de ca 15 minuterna jag sitter i en park i Stockholm.

Oj! Nu är jag för kall om händerna för att jag fortfarande ska kunna skriva läsligt, dessutom blev jag just distraherad av tiden, så jag packar ihop mina saker och återvänder till skolan.





Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 282 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-05 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan