Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om att det är svårt att försöka vara den jag är och att folk inte ska vara så dömande.


Mina små skor

Att försöka leva
I vårt samhälle
Där man aldrig
Kommer passar in
Det går inte
att försöka beskriva
Hur det faktiskt är
att vara jag
Att vara annorlunda
Sticka ut i mängden
Det är så svårt
Det gör ont
Det är jobbigt
Det är krävande
Det tar energi
Att tvingas kämpa
Måste försvara mig
Behöva förklara
För att folk på mig
Inte ska titta ner
Få lite förståelse
För den jag är
Hur jag fungerar
Varför jag gör
si eller så
För mitt synsätt
Hur jag tänker
När jag inte
Klarar att förstå
Komma ut
Med mina diagnoser
Jag önskar så
Att folk kunde förstå
Att vissa saker
Som är självklara
För många andra
Inte alltid
Är självklart för mig.
Med en stor risk
Att framstå
Som en idiot
Så säger jag så här
Jag är inte som alla andra
Jag är bara mig själv
Döm inte mig
Mitt liv,
Och den jag är
Innan du gått
en hel mil
i mina små skor.




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-04-02 08:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan