Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som handlar om att bli mamma, skriven av en som valt bort barn.


En mamma

Att bli mamma...

Är stort
Är fint
Är roligt
Är speciellt
Är overkligt
Är helt fantastiskt

Är läskigt
Är ovant
Är nytt
Är konstigt
Är ofattbart
Är en stor omställning

Mamma blir du inte...

För att du har en partner
För att du har sex
För att du blir gravid
För att du föder ett barn
Krävs så otroligt mycket mer

Mamma blir du...

När du är redo
När du kan uppfostra
När du är rättvis
När du kan ta ansvar
När du kan lyssna
När du kan vägleda
När du kan älska
När du tänker med hjärtat

Mamma är du...

När du är öppen och fördomsfri
När du sätter barnet i första hand
När du kan skilja på rätt och fel
När du kan stötta och peppa
När du kan finnas till hands
När du senare kan släppa taget

Att bli mamma...

Är svårt
Är tungt
Är jobbigt
Är dyrt
Är stressigt
Är ensamt
Är en extrem utmaning

Att bli mamma
Är inget man bara blir
Det måste man lära sig att vara






Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 140 gånger
Publicerad 2021-07-15 15:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan