Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om att få vara precis som den man är


Rätten till att få vara den man är

Man har rätt till att vara precis som den man är.
Alla ska få vara en i mängden
Man ska inte behöva låtsas vara någon man inte är,
för att passa in
Tycka saker man inte tycker för att blir accepterad
Säga saker man inte menar för att få respekt
Känna saker man inte känner för att få vara en i mängden
Göra saker man inte vill för att inte bli nertryckt
Se ut som alla andra för att bli uppskattad
Agera på ett visst sätt för att inte sticka ut
Det är inget fel att vara annorlunda
Det är helt okej att vara precis som den man är
Ingen ska behöva välja ett liv i ensamhet för att de är sig själva
Ingen ska bli undantryckt
Ingen ska behöva känna sig utanför och att de inte passar in
Alla människor är lika värda.




Fri vers (Fri form) av Marisan
Läst 101 gånger
Publicerad 2021-07-15 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marisan
Marisan