Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon

Stjärnor i evigheten
leriga barnstövlar i tvättstugan.
Stjärnklart,
ljus som vandrat i tusen år
blinkar emot mig genom rutan.
Det är inte utan
att stövlarna blir lite misskötta ibland.
Hon tvättar stövlar och ungar
och snyter
bakar och stryker
ser inte stjärnor som jag.
Kanske ser hon stjärnor som jag,
men hinner inte se dem ordentligt.
Plikt och kärlek
ordning och reda.
Vart skulle det leda
om hon såg på stjärnor som jag?




Fri vers av Lars Svedin VIP
Läst 410 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-05 22:08



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Att inte fånga stunder för att t ex se stjärnor - det är att gå miste om något stort. Din fina, tänkvärda text tål att läsas många gånger - för att påminna sig själv om hur viktigt det är att inte låta vardagssysslor & rent praktiska grejer "ta över". Det handlar om att lyfta blicken bort från alla "måsten" och njuta - precis som du gör!
2010-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Svedin VIP