Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stjärnklart



jag ber om modet
att styra mitt liv

till det vägskäl
jag ämnar finna

jag har lärt mig

kärlek är en känsla,
den finns

bottnar ej i egendom
eller ur tvungna löften
~~

den saknad jag känner
är endast den jag
tillför mig själv

ur hinder växer mod
som en maskros
ur hård betong

när jag vilar
under stjärnor
vandrar förfäder förbi

de skänker mig
tankar
att växa mig fri








Fri vers av Svartsilver
Läst 602 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2010-09-06 09:19



Bookmark and Share


  Anna*
Livsvisdom som i all enkelhet sammanfogats till denna strålande enhet :-) Fint!
2010-09-12

    ej medlem längre
som den vackraste visan!
2010-09-11

  Monika A Mirsch VIP
supergod är den här allt igenom!
2010-09-11

  frantic
Stum...
för jag var beredd på att ge upp
men
denna fina text.. dikt fanns kvar

längst ner på
'mest bokmärkta'
vilket räddade min kväll

och poeter.se 's goda namn
för - med handen på hjärtat -

inget var ens läsvärt
kl 11:25 PM
varken '5 uppmärksammade'
eller 'mest bokmärkta'

förrän denna sista osannolikhet dök upp;

'kärlek är en känsla,
den finns

bottnar ej i egendom
eller tvungna löften..

.. den saknad jag känner
är endast den jag
tillför mig själv...'

ja, jag blev stum, för den är bara
så bra.. så enkel
och samtidigt så personlig

men ändå också så allomfattande
o klargörande, som en sammanfattning
av vår tids filosofi

tack... bokmärkes
2010-09-10

    ej medlem längre
flödet i din lyrik är som sömmerskans hantverk. sicksack syr du dig fram och skapar en bländande helhet. mkt bra skriven dikt åter igen av dig.
2010-09-09

  Pah
jag vill också se en serie av dessa insikter blandat med det vardagsnära. stötarna och växandet ur dem. denna kommer jag att mantra för mig själv när jag behöver. väldigt enkel och vacker. det krävs mod att skriva på det här sättet. du klara det galant, knasen. mycket bra.

"kärlek är en känsla,
den finns

bottnar ej i egendom
eller ur tvungna löften"

..är något jag tar till mig en aning extra. man behöver påminna sig själv och andra om det, när man slirar ned i diket. mina blöta strumpor torkar nu. du är, allt det där du är. och jag älskar varje sekund.
2010-09-07

  Lars E Jönsson
Ge för fan ut en bok.......NU
2010-09-07

  peter markurth
mkt bra
2010-09-07

  Lasseman VIP
Wow!.. denna tyckte jag om.. applåder
2010-09-07

  blaite
Så vackert så
2010-09-06

  Ola Rydberg
vackert
2010-09-06

    SoSk
ger känslan av klarsyn
fängslande!
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver