Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

storgråten

idag var inte storsolen nära
idag var det nära
att

storgråten
kom över mig

men vad skulle det ha gagnat
tårar och ulkningar

jag måste stå upprätt nu
för det finns dom som behöver mig

storgråten
den
får anstå till
Ragnarök

nu hukar jag mig något bara





Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-09-06 17:54



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Gråten är inte fullt så enkel som vissa vill ha den till, den kan vara synnerligen besvärlig att hantera och jo, ibland är det allt lugnast att endast huka sig en aning:) Jag gillar tonen i denna skarpt... och de där orden man ofta hörde från de äldre under uppväxten minns jag hur tydligt som helst ; Spara dina tårar för tids nog kommer du att behöva dem...
2010-09-07

    ej medlem längre
Ååå, så precis... Gråten som brinner inom, håller det varsamt... Men Jorden ropar, större än.. Ler mjukt, ler ödmjukt.. Tackar onekligen för klok man.....
2010-09-07

  Frökenfanny
Helt underbar !
Man blir glad och motiverad till att fortsätta och inte ge upp.
Mycket bra och sann text.
2010-09-07

  Line W
Du uttrycker detta tunga som hänger över dig så vackert! Tack för att du delar med dig! Många kramar till dig!
2010-09-06

  Per Teofilusson
som hobbypsykolog ville jag säga som så att. Kraften kommer ur gråten, så räta på dig karl och gråt ut mot sjön! Men det säger jag inte, och det är ett kladdande vid sidan om konstverket, som är dikten här. Så jag säger istället: ser i och med läsning av denna en mänska, ganska tung, som i fällknivsböjd ställning vrider upp handflatan till skydd mot alltför starkt strålande lågt liggande sol. Humorn här är av den mer sammanbitna vagt befriande sorten, sitter gärna intill den.
2010-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP