Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÄST

 

Det finns fina
av mången sort
Fallabella den pimpinella
Valacken släpa mulen i backen
Islänningen den tölten
Fullblod, kallblod, fjording, arab
det vimlar av dom i din stab
Nordsvenska groven
som bulldozar fram
hästkraft som hästkraft 
om än analog
På de saligas ängder
såg jag dom låg.

Det finns fina
av mången sort

Fallabella den pimpinella
Valacken släpa mulen i backen
Islänningen den tölten
Fullblod, kallblod, fjording, arab
det vimlar av dom i din stab

Nordsvenska groven
som bulldozar fram
hästkraft som hästkraft om än analog
på de saligas ängder
såg jag dom låg.

 




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 223 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-08 22:59



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Fin dikt om ett fint djur. Har alltid gillat hästar sedan mina barndomssomrar i Dalarna. Och tänker ofelbart på Ferlins dikt om "Hästar har ingen humor, inte det minsta grand." Men det har de, tror jag, det måste alla ha för att överleva.

Gillar dikten och uppräkningen av de olika hästsorterna.
2010-09-09

  Suzy med punkterna
Störtskön;=)
2010-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar