Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är ett stressigt falsk maskineri.


Faller du?

Klockor som tickar bland flackande blickar
Där höghus cisternerna – täcker stjärnorna
Bilarna tutar och människorna kutar
Allt är en loop som aldrig tycks sluta

Som flockar i trängsel – som höns bakom stängsel
En rädsla för allting har satt oss i fängsel
Folk får grått hår av att bussarna går
Och jobbet är viktigare än hur man mår

Alla mår lika och ingen törs klaga
För om man ger vika hör man till dom svaga
Var människa är skraj under slips och kavaj
Är utsidan hel så är insidan paj

Folk går och lider - Tror på bättre tider
Vältämjda att blunda om sanningen svider
Man gömmer var tår i sitt själsliga sår
Och har sönder allting som man inte förstår

Faller du?
Allt som glimmar är inte guld
Faller du?
Din rikedom kan va en skuld
Faller du?
Eller är ditt hjärta så kallt?
Du faller nu
För guld som glimmar är inte allt.




Fri vers av Avsmak
Läst 410 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-11 01:03



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker
2011-02-11

    lyckatill
helt sant, jag gillar liknelserna och rimmen och ärligheten. bra !


Var människa är skraj under slips och kavaj
Är utsidan hel så är insidan paj
2011-01-23

  Grävling
Den här skulle passa som en låttext eller estradpoesi (som jag skrev om någon annans dikt nyss också). Bra rytm och rim.
2010-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Avsmak
Avsmak