Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en vinkel av denna senaste valrörelse..




Köttgrytans försvarare

 

Runt alla guldkalvar står det köttgrytor

runt alla köttgrytor står de vars enda religion är magens

så sett  är partipolitikernas rörande utspel

om vår välfärd inget annat

än deras oblyga sätt att slicka sig om munnen

för att säkerställa deras egen plats vid köttgrytan

deras gud? makten att bestämma vad vi maktlösa

skall kalla välfärd och vad vi skall avstå från:

att kalla makten avgud




Prosa av Björn Donobauer
Läst 980 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-13 10:51



Bookmark and Share


  walborg
Nej vi skall inte kalla makten avgud. Men vi måste ha politiker som är så onarcissistiska som möjligt och som ser sitt uppdrag som ett mandat och ett förtroende och som kan och vill kommunicera med oss uppdragsgivare.
2011-01-18

  Anna*
Det är en intressant text i flera avseenden. Vad är det som ska till för att det ska bli en förändring tro?
2011-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer