Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En ängel i taket


lampan var från 1800-talet, hängde där i taket och svängde
var det möjligen änglarna som hade party
slöt ögon och sjönk in i en skön dvala
träden stod utanför och bugade sig i vinden
likt tjänaren bugar inför sin herre
musiken nådde mina ören, det var en klar ton
från en saxofon

regnet piskade mot rutan
som smärtan piskar mej in i hjärtat
den smärta som kommer när jag minst vill det
ber till min gud, vem det nu är, om hjälp
varför hör han mej aldrig
öppnar mina ögon och ser att lampan är stilla
jag sover nog och då är allt borta




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-16 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson