Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosen

Jag höll den vackraste rosen i min hand

de tätslutna kronbladen skimrade i den mest fantastiska nyans

än så länge var den ”bara” en rosenknopp

En knopp, fylld av förväntan

men jag ville genast se den i full blomning

kunna insupa och förnimma denna fulländade skapelse

så jag stängde igen växthuset för att påskynda blomningen

När jag kom åter, låg kronbladen nedfallna på jorden
och jag, jag fick aldrig känna dess doft




Fri vers av Laila Nilsson
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-16 18:07



Bookmark and Share


  Lady Alassa
En dikt som livet själv.
Uppleva ett förlopp men missa höjdpunkten.
Dikten slutar i vemod och saknad,
2010-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Laila Nilsson