Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid Yeats grav, Sligo 1998

Jag anlägger vägar med mina ord
precis som du gjorde en gång
septembersol över slutgiltig viloplats
du hör hemma här vid Benbulbens fot

Garavouge River virvlar livligt vatten
hypnotisk verkan
tumlar tanken klar
förtrollningen bryts
ett nytt uppvaknande är här

Vid ett bord på Winding Stair
fick dina texter vingar
sönderlästa sidor
tretår kaffe
och tiden flyr

Du skulle ha varit här och
upplevt stadens rytm från ditt fönster
häpna över nuet
låt pennan arbeta och
lämna genast din kommentar




Fri vers (Fri form) av Marcus Malmsten
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-19 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marcus Malmsten
Marcus Malmsten