Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vadfan

Jupiter glimmar starkast på över femtio år och i båt står jag och skådar, natthamnad i yttersta viken. Jag ser fyra av planetens månar stråla samtidigt som, runt oss, vågkruset mareldsglimmar. Något längre ut, mot klipporna, smekbrusar Skagerraks dyning.

Detta är oerhört.
Längre bort från telefonknapperiet kan ingen komma. Vårt ursprung, själva Aphrodites hem, andas till mig.

Jag, en son av Poseidon, sjunger sånger ut till rymd, som eviglen välver nebulosor.
Och, under mig, i havet, andas musslor, gamla som tiden själv.
Vilken i mig, vemodligen sakta räknas ner.




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2010-09-23 22:22



Bookmark and Share


  Anders P VIP
andas ursprung och aning om oändlighet. Vackert
2010-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP