Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att gå vidare, men ändå inte kunna släppa taget. Hur vissa behöver andra för att kunna hävda sig.




Uttjatade kopior

 

Improviserade låtar ljuder
från hans förfallna håla,
men jag vet att han ljuger;
Det är inte första gången
hans solon spelas upp för
ensamma öron att höra

Antalet gånger han bytt ut
strängarna på sin antika luta mot
nya som spelar hans toner rätt
är omöjliga att ens gissa

Han behöver ständigt
någon att klänga fast sig vid,
trots att han ska spela
så självständigt stark 



Fri vers av Gizela Svensson
Läst 869 gånger
Publicerad 2005-11-25 07:13



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
Bildspråket fungerar så otroligt väl! genomtänk i varje ord.. Känner att denna dikt nästan skulel förtjäna att utvecklas med ytterligare ett stycke?
2005-12-29

  Wäppling
Åh ja, så rätt!
2005-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson