Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bägaren rinner över -förr eller senare, kanske med en gigantisk explosion?


En spricka i glaset


Ångridån föll
som så många gånger förr
över glaset på kanten
Skapade en imma
på en yta som aldrig varit
riktigt klar att tyda,
men bilderna berättar
flera livshistorier
från en och samma person

Konstverket lämnar kvar
en bitter, frätande eftersmak
om en förståelse som ingen kan nå
trots att bilderna är så tydliga;
När ska glaset krossas?




Fri vers av Gizela Svensson
Läst 776 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-12-12 22:22



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
Mångtydig dikt som passar utmärkt i sin korthet. Rytmen passar det hårda ordvalet väl (Skapade en imma - känns dock för abrupt i sin rytm).. Intressantast är formuleringen, flera
"livshistorier
från en och samma person"
Den passar perfekt som avslut på första stycket.
2005-12-12

  Wretling
Ah intressant :)
2005-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Gizela Svensson
Gizela Svensson