Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige 2013 (Rapport från Andra månvarvet)

 





Böckerna har blivit alltmer interaktiva. Läsekretsen sms:ar sina idéer till författaren medan boken skrivs. Den färdiga produkten måste innehålla minst 20% av vad som framförs under de mobila arbetsfaserna. Mail, chat eller telefonsamtal bedöms innebära alltför stark påverkan på skapelseprocessen. Författare med alltför få läsare får tillåtelse att sms:a sig själva.


En ny sorts spegel är uppfunnen. När ögonen tittar ser man ansikten som tillhör andra. Vilka man vill se går att programmera in, även veckovis i olika scheman. Varken knappar, elektroder eller särskilda glasögon används vid själva tittandet, som sker helt naturligt. Alla som har registrerat sig bidrar till det världsomspännande galleriet av levande ansikten. Spegel-systemet har kritiserats för att ge falska bilder av verkligheten. Vissa oroas av möjligheten att se ett glatt ansikte när man själv är ledsen, eller ett argsint när man är förvånad, medan andra enbart är positiva. Socialpsykologiska institutioner runtom i landet har observerat en kvalitativ känsloförhöjning hos hela omgivningen.


Förskola även för vuxna börjar bli verklighet. Arbetslösa vuxna får komma till förskolan och arbeta med sina saker. Där är redan barnen som lär sig livets hårda skola. Ömsesidig inspiration och gränsöverskridande workshops står på tapeten. Vuxna fakta ritas med krita. Regin står ett antal friskolor för, som har gått ihop för att minska utbrändhet genom en leksammare läroplan.




 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-09-25 18:41



Bookmark and Share


    näver de anima
Särskilt intressant det där med speglarna. Jag vet ju vilka ansikten jag vill programmera in...

Förresten har vi ju redan något liknande - musiken. Om inte musiken kan påverka oss i olika "falska" känsloriktningar så vet jag inte vad som kan göra det mer effektivt.

Och hur blir det då om också speglarna används i "pedagogiskt" syfte. När barnet är ledset visar man upp en glad spegel, när det är argt ett snällt... Blir en sorts omvänd betingning? Ung. som mamman som hade hallonsaft-lukt på toan?
2010-09-25
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP