Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordbrand, premiär torsdagen 30 september, Skärholmens bibliotek 19.00-21.00



‎...på min by ser du äldre män med radband, deras storhandlande fruar, svängiga ynglingar och lekande barn (förutom allt det andra du är van vid); du hör språk från all världens mittpunkter och hörn. Många gånger ser jag fnissande flickgäng i hucklen, vilka låter som gamla tiders Tornedalen (mina rötter), eller så känns det som jag rest på semester; med doft av Marocko och smak av bosnisk snabbmat.

Gästartist: Måns Edwall, musiker och sångare med vemodiga ballader på elpiano (lite som Tom Waits, lite som Ray Charles, lite som Anthony & The Johnsons).
Öppen scen: anmälan till mig på plats (eller här).
Kaffe.
Fri entré.

-------------------------------------------

Övriga gästartister

28/10: Patrik Björnström, oöm trubadur från Tornedalen och Västerbotten.
25/11: Anders Petterson, trubadur och poet, på bluesigt söderidiom.
16/12: Ida Junker, profesionell berättare med en korg julberättelser.

Välkomna!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Per Teofilusson
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-26 14:10



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
ORDBRAND... och, ja... (jo) - succé! Fullsatt.
Måns Edwall var strålande i sina kärleksfulla vemodsballader på minimalistiskt elpiano, likaså Klara härifrån som läste blodröd kreoldoftande prosa, med anpassat iordningställt yttre (den helheten var njutbar, och skönt med en sådan ansvarsfull artist, vilken tänker på helhetsupplevelsen).

Min 12-åring tyckte den yrkesverksamme storytellern Ida Junker och poetryslam-poeten Adam Andersson var bäst. Annars ingen glömd av de rasande och sorgesamma och humorstinna alster jag och publiken i åldrar från 12 till kanske 70 fick ta del av.
2010-10-02

  Lena Krantz VIP
Just nu verkar det som att jag har annat bestämt den här gången. Sådant kan dock ändra sig så att det bestämda plötligt är obestämt och då går det ju bra att bestämma sig för något annat än det först bestämda...

hmm.....nåt sånt!
2010-09-26

  Ingela Svenson VIP
Så otroligt roligt det hade varit att komma och medverka, men tyvärr är det inte möjligt!
2010-09-26

  Catharina Edin VIP
Hoppas hett jag kan komma!
2010-09-26

    Melona
Låter förbannat fint ju. Alla mina lyckönskningar.
Ska allt se till att komma någon gång i höst, jo.
2010-09-26

  Nina Ahlzén
kommer Gunstig Junker?
2010-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Per Teofilusson
Per Teofilusson