Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i bemästran av en sorg


den lilla

I två månader har hon varit halvsidesförlamad, den lilla, hon som är fyra. Mest som ett paket har hon legat. Trött och leendelös. Med slangar och sladdar kopplade till sin kropp.
Hoppkänslan var stundtals mycket svag hos omgivningen.

Men i denna lilla sparv finns det krafter, som ingen kan förstå. Långsamt, långsamt, mot alla odds, kommer hon sig, flickan. Hon kan inte gå men nu kan hon sitta själv. Äta med sin friska hand. Själv. Och hon kan le. Något skevt kanske. Men ögonen ljuger inte. De glittrar.

Och när hon vid första hembesöket på sjukhuspermission själv sitter i sin stol, säger hennes storasyster, sex år:
"Iris, det är inte säkert att du behöver använda rullstol!"

"Nej!" svarar den lilla. "Jag vet".
Och nu skrattar hon.
Och alla skrattar. Alla ser genom tårar.
Lilla Irisen.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-27 09:29



Bookmark and Share


    Melona
Du har en särskild värme i ditt berättande. En slags ödmjuk förundran och styrka. Det känns tryggt, skönt att höra dig, för jo, jag kan höra dig när jag läser. Som en varm hand med ord, där öser jag.
2010-09-27

  Christine Sabel
Åh vad underbart att höra!!!
2010-09-27

  Per Teofilusson
du är en genuin berättare: värmen i ditt handlag är det bara att abdikera inför.
2010-09-27

  Monika A Mirsch VIP
livets förunderligheter - ja de är starka de minsta!
2010-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP