Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hittegods

En nyckel på vägen
jag undrar vart den går
det är ganska säkert
att svar jag aldrig får

Kanhända den öppnar
hjärtats stängda dörr
Och väcker fina känslor
någon gång från förr

Låset kanske öppnar
ett fint gammalt hus
Där kärleken är stor
med värme och ljus

Den kanske är svaret
på livet stora fråga
Frihet och fred
vid evighetens låga

Har den kanske hängt
vid något sidenband
En flicka kanske gråter
i otrygghetens land

Hänglåset till cellen
där fången sitter i
kanhända går den dit
så fången blir fri

En nyckel på vägen
jag fann en solig dag
Vart den hör hemma
är frågan som jag har




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 259 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-09-28 12:10



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Den hör kanske till
till en kista full
av guld...
Sök och hittar
Du, är lyckan
Dig huld!
2010-09-28

  Julianna Strandberg VIP
Fin, verkligen fin!
Gillar mycket...
Hälsningar
Julianna
2010-09-28

  LenaJohansson VIP
ja, ibland sitter låset på utsidan och nyckeln i en kruka bredvid

fint diktat
2010-09-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO