Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: vid sjön Varpen, Hälsingland




från fastlandet for, septembersamling 2010

 

från fastlandet for
färjan till skärgården - där
himmel möter hav

det eviga blir
konkret genom urbergets
miljarder av år

hon ser ut över
fjärden från öns högsta punkt

regattan passerar

porten till kyrkan
var som väntat tillbommad

uthuset öppet

när färjan lämnar
gruvbryggan stiger två män
ut ur en bastu

*
mot blå himmel
silverblänkande flygplan
när dimman ger sig

vid Breviks brygga
svanfamiljen - motorbåt
tystnaden bryter

reklam - och filmfolk
från storstan invaderar
vitt sommarslott

*
liv, ett andetag
i universums evighet

där allt är möjligt

*
sensommarskörden
får henne att dansa
över nyklippt gräs

squash, tomater
persilja, potatis
plommon, ringblommor

och en tretår kaffe
efter rensad rabatt

*
den världsfrånvände
rasade muren mellan
sig och verklighet

oansvarig var
inte längre möjligt, när
allt blivit ett

natur och kärlek
förenades i fysikens
innersta fält

*
är dikten från dig
en konst om verkligheten
eller döljer den

diktens bild är en sak
bakgrunden en annan

*
levande lyrik
från förra seklet handlar
ofta om döden

han tvivlade på
godhetens krafter
i tid av fragment

själens spegling
saknas -  när tanklösheten
tagit makten

i rött och guld
under höstfärgade träd
brudpar i svartvitt




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 705 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-09-30 12:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gruvbryggan blir min favorit i denna samling!
2010-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP