Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det känns inte bra att vara ensam



När du har åkt blir det så tyst och ensamt

Jag hör mina egna tankar som säger allt är okej


Det är inte lätt att umgås med sina svarta tankar

Allt känns bara dystert och mörkt


Orkar inte ens prata i telefon alla gånger

Ärligt talat är det nästan dagligen det händer


Visste jag bara hur jag skulle orka gå ut

Mycket vore vunnet


Sitter inne och funderar hur livet blev så jobbigt

Mycket är fysisk smärta som river


När natten kommer är det som en rädsla till

Om jag inte kan sova då blir den lång


Tänker på dig långt borta från mig


Saknar du mig lika mycket





Fri vers av arja savela
Läst 258 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-10-02 23:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2010-10-04

  lycksele
Hej arja. Hyvvää päivää.

Det är doktor LYCKSELE, rådgivningbyrån.

'När du har åkt'
'Tänker på dig långt borta från mig'
'Saknar du mig lika mycket'

Det finns människor som klarar av att vara ensam, även om dom längtar nåt alldeles oerhört efter och behöver en kamrat i livet. Jag är ju en sån stackare. Sen finns det andra som har svårare att leva med sig själv.
För det är det som händer när nån blir ensam. Man måste umgås MED SIG SJÄLV. Kan inte fly undan till att umgås med nån annan. Många flyr undan sig själv genom sysselsättning, hobby (som du nämner) och arbete. En del blir av denna anledning arbetsnarkomaner. Och utbrända.

I grunden ska man
tycka om sig själv
för att ha trevligt sällskap
med sig själv.

Annars blir det ofta jobbigt.
Och man vill fly.

Den springande punkten och DOKTOR LYCKSELES RECEPT blir följdaktligen:
- Lär dig tycka om dej - det går
- Lär dig lita på dig - självtillit
- Lär dig VARA dig själv
och gör dig inte till, försök vara nåt annat än du.

- Säg vad du tycker
- Säg vad du tänker
- Säg vad du tror
För kan du inte vara dig själv trogen, då kan du heller inte älska dig själv. Du är ju sviken!
Du kan ju för fan inte lita på dig själv ens. Detta leder till att du börjar tvivla på att andra, omgivningen, går att lita på.
Du blir rädd för ansra ... och så rullar det på av bara farten.

Nä, all kärlek börja med att man kan älska och respektera sig själv.
Du är inte så dum.
Du är ganska bra ändå!

All trygghet börjar med att man är trygg inne i sig själv. Att man känner att man går att lita på.

Nu får det vara nog.
Om receptet inte hjälper, får du beställa ny tid.

Det blir 235:-

Tack. Och Välkommen åter.
Min lilla Snälla Arga.

/lycksele
2010-10-04

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
och igenkännande
2010-10-03
  > Nästa text
< Föregående

arja savela
arja savela