Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lämnade spår

Ett grånat hus i skogen
med sönderslagen dörr
det vilda äppelträdet
bär minnen från förr

Ett tegeltak med mossa
en timmerbyggd vägg
man anar ännu doften
från sommarens hägg

En skorsten lite sprucken
där röken en gång steg
den ringlade som ormen
bort över skog och teg

En klätterros vid knuten
så vit som vinterns snö
med kärleken till livet
så kan den aldrig dö

Ett fönster som slår
med vindarnas fart
här fanns nog ett liv
så fint och underbart

En grusgång så krattad
i en förgången tid
ogräs växer hejdlöst
en trädgård står i frid

Där bodde en kvinna
nog närd av vår natur
det som dagen bjöd
från växter och djur

På trappan en toffel
från husets ägarrinna
det är de enda spår
som återstår att finna




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 526 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-10-04 12:59



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Fina ord ..i din fantasi om en svunnen tid..
2016-05-18

  lycksele
"det vilda äppelträdet
bär minnen från förr

Ett tegeltak med mossa
en timmerbyggd vägg"

Jag är egentligen inte mystiker. Men ibland får jag egendomliga 'uppenbarelser'.
Jag har ju 3 (egentligen en bit av en längre alle) vackra björkar utanför mitt fönster. I Lycksele finns inte äppelträd vad jag vet. I alla fall inte många. Dessa 3 björkar som snart ska va klädda med rimfrost har varit mina trogna vänner i de 15 år jag bott i den här ettan. Ja, ibland har de varit de enda jag sett och kunnat tro på.

Jag har haft en återkommande tro på att björkarna ser mig och känner mig. Om jag ser dom utanför, kan dom se in till mig. De vet vad jag varit med om och hur jag haft det.

Träd kan bli mycket gamla. Äldr än människor. De har fiúnnits mycket länge. Betydligt längre än människor och djur. Om någon brukar stå för vishet, så är det gamlingarna, med ålderns rätt. De har helt enkelt sett fler dagar komma och gå.

Har du hört uttrycket:
"Om väggarna kunde tala"

Tänk om träden kan tala?
Jag är inne på den linjen att på något sätt lagras tiden i träden. De förnimmer och kan också sända ut förnimmelser.
Om inte brädorna i väggen är döda så kanske även väggarna har liv.

Tänk om vi är omgivna av tusentals fredliga 'ögon', som ser varje steg vi tar.

I så fall kan vi lugnt pensionera Gud. För vi är inte ensamma små människor på en grönskande planet längre.


copyright 2010 lycksele
2010-10-09

  mare VIP
Vacker dikt om det som en gång var...blir minnen..
2010-10-05

  anits VIP
Underbart och fängslande
om det gamla huset i skogen
2010-10-04

  walborg
Gripande beskrivning av vad ett förfallet torp kan berätta om liv.
2010-10-04

    Bodil Sandberg
Underbart! så stämningsfullt i ord och bild - såna där grånade gamla hus är så spännande och den speciella känsla infinner sig här

tack för en jättefin dikt med förbaskat snygga rim som alltid!applåder!!
2010-10-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO