Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tivolit blinkar

 

tivolit blinkar mot stjärnorna
och som pulsslag hörs klangen
av släggor mot tältpinnar

jorden är trampad
långt innan morgonen
sagorna slitna
bakom kulissen flagnar färgen
men lönnarna glöder i koppar och guld
under lyktorna

oktober 
är vänlig än
mot de resande

tivolits bjärtröda hjärta
dunkar ur högtalarna:

förför mig
för en silverslant kan jag bli din
och allt du drömt om
kan slå in

himlen välver sig rund
över husvagnskaravanen på slätten
och tivolit blinkar
natten lång







Fri vers av Måna N. Berger
Läst 668 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-04 22:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tanken går till "Cirkus Tigerbrand" samt en som "funderade mycket".

Samt:

"Jag står här på ett torg...En cirkusvagn passerar..."

Tänk, egentligen, en sådan fåfänglighet. Man målar upp en illusion med hjälp av potemkinkulisser.
2010-10-05

  ULJO
En hyllning till det som många älskar, att gå på tivoli. Underbart beskrivet.
2010-10-05

  Carola Zettergren
Riktigt stämningsfull på äkta tivolivis!!!
2010-10-05

  aol
riktigt känner i din dikt hur hela den fina tivolikänslan omsluter mig,
2010-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger