Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mig själv.


MENINGSLÖSHET

Jag ger upp.
Långsamt.
Försiktigt.
Ett steg i taget.
Försivnner.
Tynar bort.
Medvetet.


Jag är inte rädd för att dö, men jag är livrädd för att leva.

Tänk om det inte finns
något
efter det här?

Jag vågar dö, men inte möta mörkret.

Ett steg,
sedan är det över.
Två steg och jag
får svar på
alla mina frågor.

Orkar inte gå upp på morgonen,
mina ben bär mig inte.
Skiter i min skola och mina betyg,
jag som alltid haft sådan
prestationsångest.

Allting känns meningslöst.
Varför plugga?
Varför skratta?
Varför leva?

Vi kommer ändå alla att dö 2012,
om jag nu ska tro på vad Maya-indianerna sa.

Du har lovat mig att vi ska dö i varandras armar.
Jag ser fram mot det.




Fri vers (Fri form) av Suicide
Läst 647 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-10-08 11:56



Bookmark and Share


  Kim VIP
Fina kommentarer här! Ja vem tycker inte ibland att få somna in o få det lugnt är som en lockande fågel, det är nog bara lite fult att säga det, otacksamt kan tyckas.
Men meningslösheten kan ibland komma som en tröst när allt är för spejsat tycker jag ibland, som ett lugn i ett ingenting.
Att skapa sin egen meningsfullhet kräver en hel del jobb... att göra sånt man vill göra, det brukar finnas sånt långt där inom oss.
2010-10-16

  frostblomma
Jag tänker också på det med Maya-indianerna ibland... Om världen kommer gå under om två år, kanske det är lika bra att gå under nu?

Sen kommer mitt medvetande ikapp. Och talar om för mig hur viktigt och värdefullt livet faktiskt är. Det är ju det enda vi har.

Med andra ord; fin text, svårt budskap.
2010-10-09

    ej medlem längre
Skit i mayaorakel, titta på din vän,på en höstmörk aftonrådnad och låt rebellen inom dig ta överhanden,lev vidare i vetskap att inget retar meningslösheten mer, än den som skapar mening för morgondagen-allt är viktigt!
2010-10-09

  Johan Bergstjärna VIP
Klart man funderar på att HOPPA AV ibland,
men: överlevaren är den störste rebellen!
2010-10-09

    T.R.
känner samma sak. vad fan är meningen?

Ett steg.... sen är det över

gillar texten, även om det inte är såhär det borde vara...
2010-10-09

  lycksele
"Till mig själv."

Det låter kanske konstigt, men dom 3 små orden gjorde mej glad när jag såg dom. Konstigt kanske, därför att det du målar är ju lika jävla deprimerande som vanligt.

Du saknar allt vad livsglädje och livsgnista heter.
Kanske jag skulle kunna få dej att skratta och sjunga.
Och dansa tills du blir yr.
Om jag gjorde grimas och va' clown?
Om jag kittlade dej lite under armarna då?
Eller en riktig lyckospark där bak?


"Till mig själv"

De' e' bra, tjejen!
De' e' de' ja' vill höra.


/lycksele
- som har ett litet rum i sitt hjärta
- som är till bara för Suicide
2010-10-08

  Tobias Nilzon
allt är meningslöst, och den meningslösa döden känns kanske mest meningslös av allt. så revoltera. lev.
2010-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Suicide