Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hopplös i helvetet



de påstår att hopplöshet hör hemma i helvetet
helvetet är bara jävligt varmt

och det händer saker där, ingenting till exempel

där stagnerar känslan, fryser känslor
till ispärlradband

att bära som kedja, runt ens hals

helvetet, är en social plats
det är många som lider

de längtar, därifrån
vill bara sitta under ett äppelträd, mitt i sommaren
bli älskade

inte slagna



men ni, som är i paradiset, på jorden, himlen
någon annanstans

slår ni inte vilt efter getingar och mygg och knott
den varma julikväll

ni dukat upp i bersån, vackra glas och mat för alla jorden barn
även de som lever i helvetet

även de, som sover i en kartong, under tiden mamma blir våldtagen av flera män samtidigt. soldater



i mitt helvete, har jag trygghet lugn och ro. mat varje dag, ingen ber mig, jag ber ingen.

min förpliktelse är för mig, att skapa, inför min dödsbädds bleka lakans sista önskan
låt det vara rent

för guds skull, låt det vara rent

själv har jag just badat






Fri vers av LenaJohansson VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-08 18:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Starkt med intressant reflektion om helvetet.
2010-10-09

  Tillbringaren VIP
Du har ett eget språk. Ett eget diktspråk.
2010-10-08

  L Patrik W Johansson VIP
Jag gillar Lucio Fulcis filmer där Beyond bara är en gråtrist öken med klagosång, då gäller att hitta dörren tillbaks till källaren man kom ifrån

helvetet är ändlösa sjukhushallar och betongsamhället

Be well,
LPWJ
2010-10-08

    ej medlem längre
den var finurlig och intelligent, sedan blev den den tänkvärd

en stark dikt, tack
2010-10-08
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP