Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag behöver andas.


En elegi över sångerna vi aldrig sjöng och barkbåtarna vi aldrig lät flyta längsmed strömmen

"Du kan
lite till.

Kämpa på.
Kom igen, tänk att 'snart är det över'
Du kan lite till"

För alltid.

För att förtjäna kärlek från se sina
behöver man blöda, gråta och hålla tårar tillbaka.
Är det så i min värld, eller gäller det bara mig i allas?

Att sträva, kämpa, jobba, dra
för hårt, liksom jag gjort
kräver en del - kväver allt.

Någonstans på vägen inser kroppen att där inte finns något stöd,
inga famnar att förloras i,
ingen puls som är regelbunden,
inga andetag som finns kvar

Inte På Riktigt.

Efter ett tag inser man att det stöd
man tror att man haft
Den kärlek man stöttat sina värderingar på
är en illusion skapad av det imaginära målet.

"Det var för din skull pappa, mamma, syster, bror
Älskade, Älskade Du."

Vad händer om jag ger efter...?
Vad händer om jag släpper taget om min egenskapade verklighet
för att hoppas på en bättre,
att dämpa mitt fall?

Kommer min verklighet exploateras
och mitt Jag bli sant för alla att se?
Då jag inte finns mer.

Jag förmår inte kämpa mer.
Inget mera slit.
Låt mig vara, sluta hoppas och tro,
jag är ett hopplöst fall utan dess like


Låt mig ge efter för att bli en bland många
förlorade själar.




Fri vers av Gråsparven
Läst 330 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-10-08 23:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
ehuru din text innehåller en verkligen beundransvärd skildring af häftig, men försmådd kärlek, och är likaså frisk och 'blomstrande, som dina bästa stycken, eller texter

Det kan göras en koppling av din text till
Afrodite, som betraktas även vara mor till Anteros, den hämnande anden i försmådd kärlek. Afrodites mellanhavanden är otaliga när det gäller kärlek och passion och allt sån dära blaj.

Ett råd i ironiskt välmening är att psykoterapi kan underlätta dina relationer både i vänskap och kärlek. Kärleken kan hota ta över och vi drar oss undan som sårade oskulder med en illa tillkämpad yttre lugn, särar vi in oss i tillvaron, i bästa fall skriver vi då så poesi om vårt inre elände (som du har gjort) eller vi går under i olika missbruk av droger eller av medmänniskor
2010-10-09

  AmandaSvalberg
Det jag ÄR*
2010-10-09

  Vingklippt Fågel
Som redan nämnt, titeln är helt underbar. Resten likaså. Läskigt påträngande härligt rysande uppgivet fängslande.
2010-10-09

  AmandaSvalberg
Varför skriver du det är ÄR ikväll?
Läskigt
och fruktansvärt härligt.
2010-10-08

  Niclas Petersson VIP
Jag älskar titeln, den är fantastisk.
Och sista meningen.
"Låt mig ge efter för att bli en bland många
förlorade själar"
Gillar.
2010-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Gråsparven
Gråsparven