Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skördetid.


götgatan 38



nu är då
och att se sig

porten vid götgatan 38
så vad vet jag om livet?

Storstockholm, ur tidens rum.
fattigvård, själasår.

jag anar er möda
evigheter senare

om du bara visste
hur fattig jag ännu är
käre gammelmormors-mor.

jag ser dina barnahänder sträckta
bespottade av stadens stank.

lilla du, jag är vuxen nu
men du, jag är så fattig.
du drömde om bröd,

du stod där varje dag. du överlevde livet.
jag flyr undan, är rädd.

som om livet vore mitt fängelse.
sen är det han med lågan.

och radion som sjunger
Thåström
"kärlek är för dom"


kanske vill du, skänka mig svar.
krävdes det mod
och allt för många tårar?

kvinnor män och ni småbarn.
grund och pelare,
på era sår jag står.






Fri vers av Svartsilver
Läst 588 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-10-09 18:55



Bookmark and Share


  LassO
tungt
2010-12-27

  Sonja Sidorow Lapington
Du lämnar spår att tänka på och leta efter var gång jag går förbi götgatan 38.
2010-10-11

  Vind
En resa genom tid och känslor och med väldigt bra slutrader...
2010-10-11

  blaite
Jag anar er möda evigheter senare jiihhuuee va skitbra skrivit.
2010-10-10

  Ola Rydberg
Denna gillade jag verkligen
(jag ser dina barnahänder sträckta
bespottade av stadens stank)
grym rad
och helheten är snyggt
sammanvävad
2010-10-10

  Havsbris

# (")~(")_,--""-./)
.# ; , , `; .,_ -`.)_
# ( ♥ _, ),__#) __#)
...♥.-****************-
2010-10-10

  Staffan Welroos VIP
fantastiskt! solklart bokmärke... grym låt för övrigt den där med thåström!

sköt om dig!
2010-10-09

    SoSk
Gillar den skarp, som en fläta av tidens väv
2010-10-09

  Niclas Petersson VIP
Snygg koppling mellan då och nu.
Stark!
Gillar.
2010-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver