Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höst vid havet

Ivrigt leker vågorna
kring vindarnas fart
där förut solen sken
varmt och underbart

Regntunga är molnen
som sveper över skyn
de formas till figurer
och blir en märklig syn

Stranden ligger öde
där höststormen slår
inga vackra segel
längs horisonten går

I sanden ligger drivved
och snäckor i en röra
längtan till sommaren
kan själslivet beröra

Strandgräset vajar
ja nästan som en dans
måsarna de svävar
mot skyn som i trans

Här lekte solens strålar
vid sommardagens ljus
bland brunbrända ben
på strandremsans grus

Vattenstänkt är klippan
från vågornas iver
en hyllning till livet
likt det skalden skriver

En höstdag vid stranden
där vågskvalpet låter
poetens ord om ljuset
att snart det vänder åter




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 450 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-11 13:44



Bookmark and Share


  Yvonne
En dikt fylld av både vemod och förtröstan. Bra rimmad hyllning till hösten. Och ett toppenfint avslut! Applåd.
2010-10-12

    Bodil Sandberg
Du är så skicklig i ditt diktande mästerlig på känsla och rim applåder så fint så vackert stämningsfullt om ock höstens tjusning
2010-10-12

  Ewa-Britt Nilson VIP
H ärlig dikt
Ö mt av vikt
S å klart en dikt
T ar upp längtan
A v vikt så piggt
2010-10-11

  anits VIP
Underbart skrivna rader
till hösten och havet
2010-10-11

  poetlinan
Vackra härliga årstider och naturen. Fint flyt och rim, en fröjd att läsa :) Slutet var riktigt vackert, eller jaa, alltihop var vackert :)
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO