Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bengan under bron.



mjölkvit kristallsnö
faller snart, sekundvis
det kalla ska täcka vårt land

bengan i parken,
komma falla död innan vår.
frös ihjäl när vi andra
fega jävlar, endast såg på.

och nu ur hus och hem ska
snart stjärnor tändas,
juletid-jesus tid.

konsumerar mera
finn din tomtebo lycka

men bengan är död,
frös ihjäl under en bro

och där över har ni
vandrat, så även jag.
i mina flera tusen kronors skor.






Fri vers av Svartsilver
Läst 255 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-11 21:44



Bookmark and Share


    sårosa
gillar titeln, cynismen och kärleken i texten
2010-10-21

  Lars E Jönsson
Du är bra.........musik till den kanske
2010-10-12

  aol
verkligen berörande, som att man smet undan nåt ogripbart
2010-10-11

    ej medlem längre
Gillar.
Tänker mig att den kan tonsättas.
2010-10-11

  Niclas Petersson VIP
Fan vad bra! Samhällskritik på ett träffande sätt.
Lite Vreeswijk över texten.
Gillar.
2010-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver