Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågelperspektiv








Undrar hur vår tillvaro ter sig
ur ett fågelperspektiv
när de flyger högt där ovanför
och blickar ner på mänskors kiv.

Undrar de nån gång måhända
vad är målet vi vill nå
när vi springer runt och stressar
och glömmer att himlen är blå

Tänk om vi bara kunde
byta plats med fåglarna en stund
från deras utsiktspunkt få se oss själva
om så bara för en kort sekund




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-10-12 20:27



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Perspektiv på tillvaron vore det.
:)
Du väcker tankar.
2010-11-13

  Katarina_
Tänkvärt.
Bra skrivet!
Bokmärks.
2010-10-29

    vilgot hellros
fint
2010-10-20

  Maria T
Så fin och tänkvärd dikt
2010-10-20

  Yvonne
Toppenbra dikt. Gillar att du skriver på rim. Applåd.
2010-10-13

  LePenseur
Tänkvärt och formsnyggt, dessutom med bra flyt i texten. Det här gjorde du bra.
2010-10-13

  Anton the poet
roligt skrivet med sköna rim, mycket bra början dessutom!
2010-10-13

    Annika J
Ja, hur ser vi ut? Roligt med en dikt som stimulerar tankeverksamhet!
2010-10-13

  anits VIP
ja, det skulle vara spännande, kanske vi
såg allt med ett helt annat perspektiv
2010-10-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja det hade varit
gott, då hade vi säkert
förstått att fågelperspektiv
en sån översyn på liv
hade gett en ny giv
för onödigt driv
och spring för
ingenting...
God mall!
2010-10-12

  Christine Sabel
Ja! Vad spännande det skulle vara!
2010-10-12

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker verserna är, ja jag finner dem underfina till såväl innehåll som form, läsningen värmer ett i afton fruset sinne
2010-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius