Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med skakiga ben på kanten av boet....


Fågelunge

Är en fågelunge på vingliga ben.
Vaknar i soluppgången och känner hunger

hunger på livet
Nyfiken och rädd på samma gång

Världen är så stor och skrämmande
mitt bo känns varmt och tryggt

Försöker lära mig flyga,
men är rädd för att falla

Ett fall kan vara förödande
kanske kommer jag aldrig upp igen.

Står här och tvekar
med skakiga ben på kanten av boet

Vet att jag måste för att kunna komma vidare
vill inte vara en fågelunge hela livet

Längtar efter att säkert kunna sväva fram däruppe
på egna vingar, tryggt och säkert.

En snabb titt tillbaka på tryggheten boet
Nu kastar jag mig ut!




Fri vers av Lena VIP
Läst 323 gånger
Publicerad 2004-07-09 10:31



Bookmark and Share


  Roger VIP
Det är väl ungefär det livet går ut på.. Flaxa så gott det går så får man ta de som det kommer. Härlig metafor. Gillar den
2004-07-10

  Annelie Hugo
tyckte mycket om denna Kram Annelie
2004-07-09

    MSL
och du, du kommer upp igen även om du skulle falla.
2004-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Lena VIP