Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den blomstertid

Vitt utanför fönstret.
Det är inte snö – utan blommor.
Fåglarna flyger fram och tillbaka mellan takpannorna och det vita körsbärsträdet.
Att de aldrig ger upp!
År efter år kommer de tillbaka och bygger sina bon.
Tänk om de inte kom tillbaka
Om körsbärsträdet vägrade att blomma.

Det vore värre än att inte bära plakat på första maj!




Fri vers av Lena VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-30 09:26



Bookmark and Share


  To
Härligt! Ja visst även om jag nu
allvarligt funderar på att sluta upp med
någon frisående grupp på första maj för
att jag tycker att det är bra att visa
att man bryr sig om andra i världen. Så
kan det lätt hända att jag av egoistiska
skäll skulle tycka att det var värre om fåglarna inte kom
tillbaka efter vintern och
körsbärsträdet vägrade att blomma än om jag inte brydde mig.
2008-04-30

  To
Härligt! Ja visst även om jag nu allvarligt funderar på att sluta upp med någon frisående grupp på första maj för att jag tycker att det är bra att visa att man bryr sig om andra i världen så kan det lätt hända att jag av egoistiska skäll skulle om fåglarna inte kom tillbaka efter vintern och körsbärsträdet vägrade att blomma.
2008-04-30

    eva m h
En vacker och naturlig vårdemonstration att glädjas åt!
2008-04-30

  Gawain VIP
Kan inte låat bli att hålla med L Gustavson nedan, första raden.

I övrigt försvinner jag av glädje när jag läser dikten vilken verkligen är vacker. Orden leker och bildspråket är rikt talande. Sista raden kan jag inte hålla med om fast det har inget med det konstnärliga i övrigt att göra. Bra poesi!
2008-04-30

  Maria T
Ja, jag vågar inte tänka på en vår utan
fåglar och vitsippor.
2008-04-30

  Larz Gustafsson VIP
1 maj är en vidrig frimurartradition som jag definitivt bojkottar.
Den har ingenting med den ursprungliga skaparplanen att göra.
Det har däremot fåglarna och körsbärsträden.
Så länge Gud uppehåller allt med Sin allmaktsord så funkar det.
Problemet är att människan vänt Honom ryggen och saboterar med miljöförstöring och annan idioti som t ex krig.
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lena VIP