Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte alltid bäst via datorn!

Små barn lär sig bäst att stava
om orden skrivs ner med penna på
ett papper. Orden behövs liksom
präntas in, ja nästan nötas in för
att fastna ordentligt i hjärnan!

Att skriva in nya ord i början av
inlärningen på datorn fort får inte
samma goda effekt, som om det
det görs för hand. Detta säger
forskarna idag.

Det, som många lärare påpekat länge...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-15 05:34



Bookmark and Share


  ULJO
Du har så rätt, datorn är bra på många sätt, men det handskrivna ordet är oslagbart.
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt