Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älgjakt

Det ropas och skramlas
runt buskar och grenar
två veckor på hösten
kring skogen de skenar

Med laddade bössor
kan väntan bli lång
ty djuret som sökes
är smart i sin gång

Det lockas och pockas
kring tjur och ko
snart kanske de nalkas
från myr och mo

Från tornet det spanas
blott hattbandet lyser
i morgonens gryning
där pulsådern fryser

En termos med kaffe
gör trivseln stor
den värmer så härligt
där spänningen gror

Det drivs genom skogen
en fyrbent går först
med krona och taggar
är konungen störst

Det sprakar i skogen
bland gran och tall
och bössan bär skott
en älgtjur på fall




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1153 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-10-15 07:55



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Verkligen flödande och sakens natur jakten och naturen i djuret älg belyser du snyggt! Wow- så- bra!
2018-10-15

  Connie
Berörande text! Djurvän som jag är vill jag att alla djur ska leva och ha det bra!
2014-03-26

    Bodil Sandberg
Underbart poetat kära ULJO..hur går den där sången nu igen.

Vi älgar kräver:
För det första - Totalt förbud mot
All jakt i skogen!
För det andra - Stoppa alla kalhyggen!
Och för det tredje - Fri passage över
Alla vägar!"

Älgarna demonstrerar
Älgarna har fått nog
Älgarna vill ha trygghet
Här i sin egen skog...jo det kan väl passa här då kanske*

applåder jättebra!!
2010-10-22

  Carola Zettergren
Älgjakten i ett nötskal, snyggt kreerat!:)
2010-10-15

  anits VIP
Så fint du målar dina ord
till en vacker tavla
2010-10-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Du fångar med
Din penna väl
vad som sker
i klivande livet
i jakten på älg
jag önskar Dig
en god helg!
2010-10-15

  Yrre VIP
Mycket härlig text!
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO