Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Minnesmonument i Klaipeda, Litauen

(senryu)




vill du försvara


vill du försvara
din familj eller inte
det var frågan

militären var
mycket intresserad av
vägrarens psyke

furirens paroll
döda eller dödas
kändes absurd

om jag måste
döda någon annan
dör jag själv

idag erbjöd mig
filmskolan en timme
i dödsriket




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-10-15 18:47



Bookmark and Share


  noname_realmind
Intressant problematik...

Ställde mig själv frågan som ung, vad jag skulle gjort om jag var man och blivit inkallad till värnplikt...
Svaret var: hellre finkan än lära sig döda.
Jag dör hellre själv än dödar en annan.

(förresten så tror jag ändå inte på döden,
alltså att den betyder total utplåning)
2010-10-17

  Elaine.S VIP
" en timme
i dödsriket"

Kanske skulle en människas val se annorlunda ut om man fick uppleva en timme där, i det riket...
2010-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP