Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julstaden

Gräset skimrar i silvervitt
buskarna likaså
Staden har antagit en ny skepnad
den är ej längre grå

 

Ny lyser det i var mans hus
vackra kransar utanför

 

Dofter segla vind för våg
starka fräna söta
Apelsin med nejlika
dopp i gryta och tomtegröt

 

 

Nu fylls vi av spirande längtan
om julefrid och barnens glädje

 

 

I barnens ögon
speglas förväntan
Lussebullar och smällkarameller
ökar deras längtan

 

Under granen vilar klappar
runda långa stora små




Fri vers av WhatIsLife
Läst 241 gånger
Publicerad 2006-12-17 10:44



Bookmark and Share


    Cajsa
Jättehärlig dikt om julen
2006-12-17
  > Nästa text
< Föregående

WhatIsLife