Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steg för livet

På väggen den hänger
min stege så kär
och när jag vill klättra
den enkelt mig bär

När huset ska målas
i färg så himmelsblå
den hjälper mig gärna
att stadigt där stå

Om husdjuret klättrat
upp mot trädets höjd
är stegen min räddning
och katten blir nöjd

Äpplena i grenens topp
dem man sällan ser
med min steges hjälp
de lätt kan plockas ner

När lampan är trasig
och inte lyser mer
med foten på stegen
jag ljuset åter ser

Om jag vill klättra högt
mot himmelens ruta
då vill jag möta dem
som lämnat livets skuta

På väggen den hänger
mitt redskap i livet
att bruka den väl
är självklart och givet




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-10-18 09:18



Bookmark and Share


  arja savela
OJ, vilken iaktagelse om en enkel stege men ack så nyttig.Bra skrivet
2010-10-19

  Gardenwall
jag tycker det är så fräckt att kunna skriva så här bra med rim, det blir lätt så löjligt men det här är verkligen bra. tummen upp!
2010-10-18

  anits VIP
En helt underbar text
den gör mig glad
2010-10-18

  Yrre VIP
Oj så glad man blev av denna, och hoppfull! Mycket fint!
2010-10-18

    Bodil Sandberg
Du är fenomenal allt allt skriver du om ....och alltid blir det så bra!blir glad av den här ska du veta jag har själv stegen stående här utanför dörra och behöver den rätt som..har ingen katt men behöver rensa löven ur stuprännan tex...och som du skriver här plocka ner äpplen..ja stegen är bra att ha till allt möjligt!!

underbart säger jag bara!!
2010-10-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
S ån grej
T ar upp Dej
E minent sak
G ott når tak
E n dikt som
* sak i min smak
2010-10-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO